SĂ REPRODUCEM DIN PORUMBEII CARE AU "SISTEM DE NAVIGAȚIE PERFECT" !!!

- Categories : Articol

Mulți columbofili se întreabă încă din ce păsări ar trebui să reproducă? Accesul facil la informație, datorat tehnologiei, pare că nu ajută extrem de mult. Pedigree frumoase și atractive fură ochiul cumpărătorului iar ,,marile nume,, sunt mai atractive ca niciodată. În ciuda acestui fapt, dezamăgirile sunt mai mari ca niciodată și ,,gâsca de aur,, se dovedește, mult prea des, a fi o banală cioară.

Și atunci, ce contează cu adevărat? La ce ar trebui să ne uităm când ne procurăm porumbeii?

În primul rând la concurență!!! Cu cât e mai mare cu atât e mai bine! Nu doar numărul contează ce și cine face parte din acel număr. Câte ,,nume mari,, sunt în respectivul clasament?

În al doilea rând, la familia câștigătorului! Mai are frați, surori campioni?

În al treilea rând, la viteza curselor și mai ales la câte curse grele a avut porumbelul! De câte ori a ajuns singur și de câte ori a ajuns un stol și el a fost norocosul?

În al patrulea rând, trebuie să ne uităm la sistemul de navigație al porumbelului și al familiei sale. Nu există încă un consens despre cum ,,navighează,, porumbeii. Cum știu să ajungă acasă? Există teorii diferite dar nu există încă nimic confirmat sigur. Probabil e un ansamblu de organe care ajută orientarea. Ce știm însă sigur este că unii porumbei se orientează mai bine, alții mai greu și alții …deloc!!!

Tocmai de asta trebuie să introducem acest criteriu în selecția cumpărăturilor!!! La câte curse a participat porumbelul? Câte a câștigat, în câte a fost între primii și mai ales câte curse grele în care a venit singur a avut. Sistemul de ,,navigație,, probabil se transmite genetic și de aceea merită luat în calcul.

Nu uitați că în economia jocului fiecare minut contează și câteva secunde în plus te fac câștigător! De aceea trebuie să evaluăm fiecare aspect și să alegem corect porumbeii de care avem nevoie

Mult succes!!!

Sursa: http://www.cest-pharma.com/

Share this content

Add a comment