IMUNITATEA NATURALĂ ȘI EXTRACTELE DIN PLANTE

- Categories : Articol

În ultimii ani, s-au efectuat numeroase cercetări științifice și s-a descoperit că anumite extracte de plante și uleiuri esențiale au o mare influență asupra imunității. De exemplu, s-a demonstrat că legarea anticorp-antigen și excreția lor a fost mult mai mare la păsările de curte tratate cu extracte de plante. Producția de citokine este, de asemenea, mai mare la aceste animale tratate în comparație cu celelalte din grup. În orice caz, există sute de articole științifice care arată că extractele de plante și uleiurile esențiale au un efect pozitiv asupra sistemului imunitar. Medicina fitogenă este o ramură a științei în creștere rapidă, care deja pentru foarte multa lume oferă un răspuns la limitările menționate mai sus (dezvoltarea bacteriilor rezistente) ale medicinei chimice clasice și este o completare deosebit de bună la aceasta.

Cum aplicăm aceste descoperiri la porumbei?

Exista 3 moduri in care putem folosi plantele în sportul columbofil. În primul rând, există plantele sau ierburile pure care, de obicei uscate și măcinate, pot fi folosite în ceaiuri sau administrate cu mâncarea și mai avem formele de extracte din plante și uleiurile esențiale. Ultimele două sunt de importanță deosebită pentru porumbeii noștri, deoarece concentrația de molecule active din plante și uleiuri este de multe ori mai mare decât ce putem recupera din materialul vegetal uscat.

Diferența dintre ,,extracte,, și ,,uleiurile,, esențiale este data de tehnica de extracție. Extragerea uleiurilor se face prin distilare cu abur iar extractele de plante se obțin prin fierrbere, înmuiere sau filtrare. Din anumite plante însă nu putem obține decât extracte!

Pentru a înțelege mai bine despre concentrația de ingrediente a unui ulei esențial, trebuie să știți că este nevoie de 100 – 200 kg de plante uscate pentru a extrage 1 până la 2 kg de ulei essential ca atare este mult mai bine să folosim uleiuri esențiale sau extracte în locul plantelor uscate.

Uleiurile esențiale și extractele de plante conțin sute până la mii de componente organice, inclusiv monoterpene, sesquiterpene, fenoli, aldehide, cetone, esteri, lactone, flavonoide, cumarine, eteri, oxizi etc…

Noi, la Cest Pharma, am ales să utilizăm uleiuri esențiale în compoziția produselor noastre, în doze optime pentru porumbei și cu rezultate uțor vizibile. Healthy Oil, de exemplu, este un amestec de 9 uleiuri esențiale cu acțiune direct și combinată asupra sistemului respirator, a tractului intestinal și cu beneficia asupra sistemului imunitar. Acest produs combină nu mai puțin de 9 uleiuri, care își potențează unele altora efectele ceea ce face din Healthy Oil un aliat de nădejde pentru păstrarea sănătății și a formei porumbeilor.

Tricogo este un amestec de extracte de plante cu rol de imuno-stimulator,  care crește apetitul și în acelși timp curăță zona  gâtului de mucozități. Un produs de excepție pentru porumbei atunci când ne dorim să păstrăm păsările cât mai aproape de natură și în același timp este un adjuvant de mare folos în lupta împotriva tricomonozei. Garlic Oil și Oregano Oil, uleiuri esențiale extrase din plantele usturoi și oregano sunt alte două produse care aduc beneficiile naturii în crescătoria noastră. Sănătatea naturală, imunitatea puternică, și creerea unor exemplare puternice și sănătoase trebuie să fir grija primordial a oricărui columbofil!

Sursa: https://www.cest-pharma.com/

Share this content

Add a comment