De la eclozare la năpârlire, totul ține de atenție și planificare

- Categories : Articol

De multe ori vedem cum puii sunt hrăniți cu resturile rămase de la zburători sau cu un amestec mai ieftin, doar pentru că încă nu au ajuns la vârsta zborurilor. Este pfofund greșit.

Puii ar trebui să fie răsfățați, astfel încât să nu le lipsească nimic și să nu apară probleme de tip piept strâmb și alte afecțiuni. Nu se potrivește să se dea resturile,

pe care alți porumbei le lasă, ca hrană pentru pui. Mai mult suplimente proteice ca și Protein Plus, vitamine ca și Vit Amino, probioticele Biotics, uleiurile naturale Healthy Oil sunt deosebit de utile pentru o dezvoltare armonioasă. Sanocest în apa de băut pentru distrugerea bacteriilor și virușilor reduce la maxim presiunea infecțiilor asupra micilor organisme.

Am mai observat ceva. După finalizarea zborurilor, majoritatea crescătorilor se refugiază în mâncare ieftină și uită de porumbei.

Acești crescători uită că, în perioada de năpârlire, se pune bazele câștigurilor anului viitor. Un penaj excelent își va arăta meritul în timpul zborurilor. Un penaj care nu este optim va inhiba porumbeii în suplețea lor. Acum, când sportul columbofil a devenit un sport de top, lucrurile mici pot face diferența.

Există multe drumuri care duc la Roma atunci când vine vorba de îngrijirea porumbeilor în timpul năpârlirii. Punctele de plecare ar trebui să fie furnizarea de aminoacizi cu conținut suficient de sulf. Dar nu numai asta.

Ficatul funcționează la cote înalte în timpul năpârlirii. Trebuie produs foarte mult material de construcție pentru ca noile pene să fie optime. De asemenea, se produc o mulțime de deșeuri. Prin urmare, aceste deșeuri trebuie îndepărtate din ficat și rinichi. Astfel, optimizarea acestor organe pentru năpârlire nu este un lux inutil.

Orice boală survenită pe perioada năpârlirii va crea mari probleme procesului de năpârlire și formării penelor.

Datorită slăbirii în timpul năpârlirii cauzată de efortul pe care trebuie să-l facă organismul, uneori se ascunde un focar de paratifoză latentă. Toamna este perioada anului când vedem cele mai multe cazuri de paratifoză. Acest lucru se datorează perioadei de năpârlire, dar și pentru că dispare efectul inhibitor al diferiților dezinfectanți care sunt administrați în timpul sezonului de curse.

În propia mea crescătorie porumbeii primesc suplimente bogate în proteine și aminoacizi, ca Protein Plus și Amino Forte, Sedo Plus pentru ficat, vitamine și mâncare foarte bună.

Probioticele nu lipsesc din regimul săptămânal pentru că am observat cât e de importantă sănătatea intestinală și periodic folosesc Detox Plus cu Moor Active pentru detoxifiere.

Acum este perioada în care porumbei au nevoie de cele mai multe resurse și de cea mai mare atenție din partea noastră. Dacă ratăm această perioadă va trebui să așteptăm un an până vine următoarea J.

Succes și înțelepciune! Cursele se câștigă cu mintea prima data!

Marius Tunduc

Sursa: www.cest-pharma.com

Share this content

Add a comment