Cum sa cresti viteza de zbor a porumbeilor tai

- Categories : Articol

Cursele cu porumbei au atins un nivel de competiție și profesionalism foarte ridicate, iar campionii nu mai lasă nimic la voia întamplării. Impact este produsul care ajută la creșterea vitezei de zbor a porumbeilor. Optimizează nivelul de oxigen din sânge și stimulează metabolismul, favorizând astfel producerea necesarului de energie și eliberarea acesteia, toate acestea în mod egal, fără a fi considerat dopping.

Ce conține IMPACT ? O combinație de iod, iodură de potasiu , sulfat de fier, sulfat de zinc, vitamina C, vitamina B2 , vitamine B6, vitamina B12 . 

Ce rol au aceste elemente? 

Iodul este al patrulea element din grupa halogenilor, posedă o reactivitate slabă și o electronegativitate relativ mare, dar mai mică decât a celorlalți halogeni. Ca substanță elementară, la fel ca toți halogenii, iodul prezintă moleculă diatomică. Datorită proprietăților sale chimice, iodul este un agent bactericid, sporicid, protocid, cisticid și virucid, aspecte care îi conferă aplicabilitate în diverse domenii științifice și tehnice.

Ce face iodul în organismul porumbeilor ? Stimulează activitatea tirodei și determină formarea unui numar mai mare de globule roșii la nivelul sangelui. Numărul mare de globule roșii în sânge generează o mai mare cantitate de oxigen  în sânge acest proces fiziologic  mărind performanța . Este indispensabil în toate perioadele anului : zbor, năpârlire, reproducție.

Iodura de potasiu este sarea de potasiu a acidului iodhidric. Este o pulbere albă ce se obține din iod și hidroxid de potasiu. Eliberează iod prin reacție cu clorul sau acidul sulfuric și servește la tratarea carenței.

Fierul joacă un rol important în biologie, formând substanțe compuse cu oxigen molecular în hemoglobina și mioglobina; acești doi compuși sunt proteine comune ce au rol în transportul oxigenului la vertebrate. De asemenea, fierul este metalul cel mai utilizat în enzimele redox cele mai importante, care sunt implicate în respirația celulară, procesele de oxidare și reducere la organismele vegetale și animale.

Vitamina C este un nutrient esențial vieții, solubil în apă, implicat în producția de glucocorticosteroizi și de anumiți neurotransmițători (substanțe care permit transmisia influxului nervos), în metabolismul glucozei, al colagenului, al acidului folic și al anumitor aminoacizi, în neutralizarea radicalilor liberi și a nitrozaminelor, în reacții imunologice, care facilitează absorbția fierului la nivelul tubului digestiv.

Riboflavina (denumită și vitamina B2) este o formă de vitamina B. Este solubilă în apă și în etanol. Aceasta participă activ în procesele metabolice, formarea anticorpilor, celulelor pielii, precum și a celulelor roșii ale sângelui.

Piridoxina este unul dintre compușii ce formează complexul de vitamine B, numit și vitamina B6. Piridoxina ajută la echilibrarea nivelurilor de sodiu și potasiu din organism, cât și la producerea globulelor roșii din sânge.

Cobalamina sau vitamina B12 este o vitamină hidrosolubilă implicată în metabolismul fiecărei celule din corpul uman: este un cofactor în sinteza ADN, dar și în metabolismul acizilor grași și al aminoacizilor. Are implicații importante în funcționarea normală a sistemului nervos prin sinteza de mielină și în dezvoltarea globulelor roșii în măduvă osoasă.

Sănătatea porumbeilor este îmbunătățită simțitor datorită aportului de iod și fier, ușor absorbabile. Crește vitalitatea și performanța la curse, ajută la reproducție și năpârlire. Nările devin mai albe , penajul mai strălucitor, picioarele calde iar porumbeii dumnevoastră vor zbura cu o viteză constantă considerabil mai bună. 

Share this content

Add a comment