Pregătire:

Cu 1 săptămână înainte de începerea sezonului: 3 zile consecutive A.S. (Antislijm) sau OrniSpecial - 1 plic în 2 litri de apă.

Viteză și demifond:

Marți: BelgaBion - 1 plic în 3 litri de apă sau 1 plic în 1,5 kg de mâncare.

Miercuri: peste furaj: 15 ml de Belgasol; apoi, amestecați furajul cu 1 lingură de măsurare Belga Super Fit și 1 lingură de măsurare sau 1 plic de BelgaBac.

Dacă este de așteptat o etapă grea, mâncarea poate fi umezită cu 15 ml Belgarlic + Vit. E sau ulei esențial.

Cu 1 zi înainte de îmbarcare: W.N. Red, OrniSpecial sau Belga Tai (alternativ), 1 plic în 2 litri de apă. De asemenea, peste hrană: 15 ml de ulei esențial sau Belgarlic + Vit. E; apoi amestecați furajul cu 1 lingură de măsurare Belga Carbo Energy.

În ziua îmbarcării: Se administrează 1-2 pastile de Vitaboli per porumbel.

Imediat după sosire: 25 ml de Belgasol pe litru de apă. Timp de 1-2 zile B.S. (Digestie mai bună) - 1 plic în 2 litri de apă sau 1 plic peste 1 kg de furaje. B.S. poate fi administrat și în apă împreună cu Belgasol. Dacă B.S. este dat peste furaj, furajul poate fi umezit cu 15 ml de Belgasol sau 10 ml de Belga Biovit la 1 kg de furaj

Performanță redusă:

Este posibil ca performanța să scadă după 5 etape. Aceasta este de obicei cauzată de o infecție în căile respiratorii superioare. Porumbeii se întorc obosiți, au pierdut greutatea corporală, se antrenează prost și aruncă prea puțin puf. Dacă se întâmplă acest lucru, luni, marți și, eventual, miercuri, dați porumbeilor dvs. OrniSpecial sau Belga Tai timp de 2-3 zile: 2 linguri de măsurare sau 1 plic în 2 litri de apă. 

Fond:

În săptămâna de concurs:

3 zile consecutive (luni + marți + miercuri) un tratament pentru ornitoză în apa potabilă: 2 linguri de măsurare sau 1 plic de Belga Tai în 2 litri de apă sau 2 linguri de măsurare sau OrniSpecial 1 plic în 2 litri de apă. Este ideal să faceți acest lucru alternativ în timpul sezonului de curse. Se pot face și combinații. În ziua îmbarcării, 15 ml de Belgasol pot fi administrați în 1 litru de apă, ideal împotriva setei și pentru a acumula energie. 

De asemenea, în același timp, pe mâncare:

Luni: Umeziți 1 kg de furaj cu 15 ml de ulei esențial sau Belgarlic + Vit. Apoi, amestecați furajul cu 1 lingură de măsurare sau 1 plic de BelgaBac

Marți: Umeziți 1 kg de furaj cu 15 ml de ulei esențial sau Belgarlic + Vit. E; apoi, amestecați furajul cu 1 lingură de măsurare sau 1 plic de BelgaBac și 1 lingură de măsurare de Belga Carbo Energy.

Miercuri: Umeziți 1 kg de furaj cu 15 ml de ulei esențial Belga sau Belgarlic + Vit. E; apoi amestecați furajul cu 1 lingură de măsurare (10 g) de Belga Carbo Energy și 1 plic de BelgaBion.

Pentru curse mai dure în ziua coșului: Administrați 1-2 pastile de Vitaboli per porumbel.

Imediat la întoarcerea acasă dintr-o cursă: 25 ml de Belgasol pe litru de apă. Timp de 2 zile B.S. (Digestie mai bună) - 1 plic în 2 litri de apă. B.S. poate fi administrat împreună în apă cu Belgasol.

De asemenea, peste hrană timp de 1-2 zile: 10 ml Belga Biovit, apoi amestecați hrana cu 1 lingură de măsurare Belga Recharge sau cu porumbeii care au fost în cursă, administrați 1 capsulă Belga Recharge. După întoarcerea acasă dintr-o cursă grea, se pot administra și 1-2 pastile de Vitaboli.

Maraton:

Cu 1 săptămână înainte de încărcare:

3 zile consecutiv, 2 linguri de măsurare sau 1 plic de Belga Tai (+ 5 ml Ornisol, dacă este cazul) în 2 litri de apă sau 2 linguri de măsurare sau 1 plic OrniSpecial (+ 5 ml Ornisol, dacă este cazul) în 2 litri de apă. Este ideal să faceți acest lucru alternativ în timpul sezonului de curse. În același timp peste furaj: 3 zile consecutive 15 ml de Belgarlic + Vit. E cu 1 lingură de măsurare Belga Super Fit.

Cu 3 zile înainte de încărcare: umeziți 1 kg de furaje cu 15 ml de ulei esențial sau Belgarlic + Vit. E; apoi, amestecați furajul cu 1 lingură de măsurare sau 1 plic de BelgaBac.

Cu 2 zile înainte de încărcare: umeziți 1 kg de furaje cu 15 ml de ulei esențial sau Belgarlic + Vit. E; apoi, amestecați furajul cu 1 lingură de măsurare sau 1 plic de BelgaBac și 1 lingură de măsurare de Belga Carbo Energy.

În apă: 1 plic de BelgaBion în 3 litri de apă.

Tratament individual: 1 comprimat BelgaMagix per porumbel

Cu 1 zi înainte de îmbarcare: umeziți 1 kg de furaj cu 15 ml de ulei esențial sau Belgarlic + Vit. E, apoi amestecați furajul cu 1 lingură de măsurare Belga Carbo Energy.

În apă: 15 ml de Belgasol în 1 litru de apă (acest lucru este posibil și în ziua îmbarcării)

Tratament individual: 1-2 pastile Vitaboli per porumbel.

Imediat la întoarcerea acasă dintr-o cursă: Belgasol (25 ml pe litru de apă), timp de 2 zile B.S. (Digestie mai bună) - 1 plic în 2 litri de apă. B.S. poate fi administrat împreună cu Belgasol. Adăugați, de asemenea, 10 ml de Belga Biovit peste hrană timp de 1-2 zile, apoi amestecați hrana cu 1 lingură de măsurare Belga Recharge sau cu porumbeii care au luptat, administrați 1 capsulă Belga Recharge.

La sosirea  dintr-o cursă grea: dați 1-2 pastile Vitaboli.