CALITATE PENTRU PORUMBEII TAI

Produse de calitate care sa ajute porumbeii sa zboare mai repede, sa fie mai sanatosi, mai puternici.

Vezi produsele
ROHNFRIEDCEST PHARMABELGICA DE WEERDRopaVetVANROBAEYSPOLMARK ACCESORIINATURALVERSELE LAGA VET-SCHROEDER TOLLISANPRONAFITKAUCABAMDr. BROCKAMP | PROBAC
ROHNFRIEDCEST PHARMABELGICA DE WEERDRopaVetVANROBAEYSPOLMARK ACCESORII
NATURALVERSELE LAGA VET-SCHROEDER TOLLISANPRONAFITKAUCABAMDr. BROCKAMP | PROBAC

BLOG > Medicatie concursuri

TricomonozaTricomonoza este cauzatã de protozorul Trichomonas columbae. Este un organism unicelular care trãiește în tractul digestiv al porumbeilor, în special în gât și gușã. Microbul este sensibil la mediul exterior, supraviețuind doar câteva minute în afara corpului porumbelului. Asta ajutã la controlul bolii și înseamnã cã pasãrea nu se poate infecta din crescãtorie sau din mediul înconjurãtor cum se întãmplã în cazul altor boli (viermi sau salmonelozã). Organismul tricomonad necesitã contact între pãsãri pentru a se rãspândi de la o pasãre la alta, de obicei fiind transmis prin salivã sau lapte de gușã. Saliva contamineazã mâncarea și apa. Când porumbelul bea, microorganismul se elibereazã prin cioc și, când un alt porumbel vine sã bea apã, ingereazã și organismul tricomonad. Când un porumbel cautã prin mâncare, fiecare boabã pe care o atinge este infectatã cu acest microrganism care apoi se transmite automat la urmãtorul porumbel. Boala se mai transmite și prin atingerea ciocurilor cu un porumbel infectat sau când pãrinții iși hrãnesc puii.

Stresul concursurilor va pune orice sistem inunitar la test. În funcție de gradul de stres, nivelul tricomonadelor crește și scade. Când nivelul este ridicat porumbelul poate dezvolta și infecții secundare, în special infecții respiratorii, ceea ce va duce la compromiterea performanței în concursuri. De asemenea, se mai produce o toxinã care va face ca pasãrea sã nu se simtã bine. Pãsãrile cu nivel de tricomonade ridicat se spune cã au "tricomonozã umedã". Semnele de boalã sunt subtile și variate.

Semnele tipice care alerteazã orice crescãtor sunt:

1. Postura Pinguin – asociatã cu stomac glandular și dureri în gușã. Pãsãrile se sprijinã pe coadã și înghit. Se observã mai ales dupã ce pãsãrile mãnâncã și beau.

2. Pene uscate– datoritã efectelor bolii.

3. Senzație de `plumb`– pãsãrile afectate se simt greoaie în mânã.

4. Excremente umede – inflamația din tractul digestiv produce sete, porumbelul bea multã apã și produce multã urinã. Se va putea observa o margine clarã și apoasã în jurul excrementelor.

5. Excremente verzi – datoritã iritației tractului digestiv iar la unele pãsãri scade pofta de mâncare

6. Inflamație în gât – amigdalitã și mucus de culoare transparent spre gri

7. Repercursiuni în funcționarea normalã a gușei – golire întârziatã a gușei porumbelului și câteodatã și vãrsãturi

8. Consum mãrit de mâncare per lot

9. Tricomonozã uscatã galbenã – la porumbeii de orice vârstã, asta înseamnã cã multe alte exemplare au un nivel ridicat de tricomonade care încã n-au trecut pragul pentru a forma material galben

10. Semne indirecte- ezitarea de a zbura, apatie, probleme respiratorii ce rãspund greu la tratamente sau reapar.


Tratamentul în timpul concursurilor necesitã o atenție sporitã pentru cã nu dorim sã scoatem porumbeii din formã, iar tratamentul nu poate dura foarte multe zile. De aceea este imperios necesar sã folosim produse de o calitate excelentã. Pe lângã tratamentul potrivit e important sã folosim și un probiotic. Rolul probioticului este de a reface bacteriile bune din intestin distruse în timpul tratamentului.

  

Recomandãrile noastre în sezonul de concurs sunt urmãtoarele:

CARNIX - un produs pe bazã de Carnidazol (exact aceeași substanțã ca și în Spartix). CARNIX este un produs de calitate superioarã care trateazã porumbeii dupã o singurã administrare. În cazurile severe se poate administra și a doua zi, dar aceste situații nu prea se întâmplã în perioada concursurilor. Se administreazã o tabletã pe cioc, dozã unicã, înainte cu 30 minute de masã.

GAMBAKOKZID - un produs complex ce trateazã atât tricomonoza cât și coccidioza. Se recomandã o curã de 5 - 7 zile cu 10 zile înainte de prima etapã. În sezon se administreazã 1 - 2 zile dupã etapã, 5 grame/2,5 litri de apã.

TRICOMONAS TAB - un produs pe bazã de Dimitridazol, un tratament eficace și puternic împotriva tricomonozei. Se administreazã pe cioc, 1 tabletã/porumbel/zi/1-3 zile. Recomandãm administrarea acestui tratament de maxim 2 ori în sezon datoritã efectelor sale. Fiind o substanțã activã puternicã, dimitridazol, nu este reomandatã administrarea foarte des. În același timp, este necesar sã schimbãm substanța activã de la un tratament la altul pentru a nu crea rezistențã la substanțã. Tocmai de aceea folosirea Tricomonas Tab este eficientã, utilã și binevenitã.

RONIDAZOLE 10% - produs pe bazã de Ronidazol, oferind cel mai bun raport preț/calitate de pe piațã. Se recomandã pentru tratamentul tricomonozei, o curã de 5 zile, iar în sezon 1 - 2 zile dupã etapã, 5 g/2 litri apã.

TRICO TAB - produs sub formã de tablete pe bazã de Ronidazol. Tratamentul presupune administrarea a 1 tabletã/5 zile, pe cioc/porumbel. În sezon se administreazã 1 tabletã/porumbel/1-2 zile, dupã etapã. Administrarea pe cioc a tabletelor este cea mai sigurã formã de tratament pentru cã porumbel primește doza corectã și sigurã.

B.S. - este un produs sub formã de pudrã pe bazã de ronidazol și sulfamide care trateazã tricomonoza și coccidioza. Se adimistreazã 5 grame (1 plic)/2 litri de apã. Se recomandã 5 zile înainte de sezon și 1 - 2 zile dupã etapã.


IMPORTANT: TRATAMENTUL ÎN SEZON SE FACE A DOUA ZI DUPÃ ETAPÃ!!!

Dupã tratament, mențineți porumbeii sãnãtoși și feriți de tricomonozã cu Avidress Plus în apa de bãut! Avidress Plus (Rohnfried) are puterea de a scãdea pH-ul apei, fãcând-o mai acidã, astfel distruge organismul de tricomonozã prezent în apã.

Toate aceste produse le puteți achiziționa de pe site-ul www.columbovet.ro, sau telefonic la numãrul: 0753.470.641.

 

 

 Produse asociate
shop

GAMBAKOKZID 25G
Pret; - 18.00 RON
shop

B.S. - 150 G
Pret; - 140.00 RON
shop

CARNIX TAB 50 TABLETE
Pret; - 70.00 RON
shop

TRICO TAB 50 TABLETE
Pret; - 39.00 RON
shop

RONIDAZOLE 10% 80 G
Pret; - 45.00 RON
shop

B.S. - PLIC 5 G X 10 BUC
Pret; - 70.00 RON
 Ultimele articole
TRICHOMONOZA
scris in | 12.11.2019 13:17:31
SIGURANȚĂ 100%
scris in ARTICOLE COLUMBOFILE | 03.10.2019 14:26:17
70 de ani, de Röhnfried – zborul continuă!!!
scris in ARTICOLE COLUMBOFILE | 26.09.2019 09:31:39
,,Sunt foarte mulțumit de calitatea lor!”
scris in ARTICOLE COLUMBOFILE | 20.08.2019 15:11:44
,,Pur și simplu se vede diferența!”
scris in ARTICOLE COLUMBOFILE | 25.07.2019 15:25:34
NIȚOIU DAN – LOCUL 1 LEIPZIG 2019 „ AM ALES COLUMBOVET PRNTRU SERIOZITATEA LOR!”
scris in ARTICOLE COLUMBOFILE | 16.07.2019 15:09:44
Saptamana CEST PHARMA
scris in Pregatire pentru concurs | 07.03.2019 13:05:00
Saptamana ROHNFRIED
scris in Pregatire pentru concurs | 07.03.2019 13:03:31
PROGRAM TRATAMENT
scris in Programe | 14.01.2019 13:58:23
Program Cest Pharma
scris in Programe | 17.04.2018 14:53:58
Termeni si Conditii | Politica de confidentialitate | Contact | Copyright © Columbovet.ro 2015 - 2020. Design by Dojo X